Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Bacalaureat 2019: UTM oferă gratuit cursuri de pregătire pentru examene

© Sputnik / OsmatescoDinu Turcanu
Dinu Turcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Examenele de Bacalaureat se apropie cu pași grăbiți, de aceea Universitatea Tehnică a Moldovei le oferă și în acest an elevilor clasei a XII-a cursuri de pregătire pentru Bac. La ele pot participa elevii atât de la profil real, cât și cei de la profilul uman. Cel mai important este că aceste cursuri sunt absolut gratuite, iar elevii nu au nici o obligație contractuală.
Bacalaureat 2019: UTM oferă gratuit cursuri de pregătire pentru examene

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul Universității Tehnice a Moldovei, Dinu Țurcanu, a venit cu mai multe detalii cu privire la programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat organizat de UTM.

Cursurile se desfășoară în perioada 16.02.2019 – 25.05.2019, în fiecare sâmbătă, în blocurile de studii ale UTM. Elevii pot parcurge planul de studiu și subiectele pentru următoarele discipline de studiu: matematică, informatică, fizică și desen. În acest an s-au înregistrat deja peste 500 de elevi, marea majoritate fiind din zonele rurale.

"În primul rând, elevii economisesc bani pentru participarea la aceste prelegeri suplimentare. Totodată, ei iau cunoștință de campusul universității și îi implicăm în evenimentul "Student pentru o zi", unde elevii urmează să vadă cum e să fii student la UTM, cum este viața în căminele studențești și comunică cu alți studenți", a spus Dinu Țurcanu, prorectorul UTM.

Programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de UTM pentru a crește reușita absolvenților de liceu. Mai mult decât atât, în anul precedent, peste 75% dintre elevii care au participat la aceste cursuri sunt în prezent studenți ai Universității Tehnice din Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0