Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele raionului Dondușeni, Vadim Lesnic, învins de Irina Lozovan, de la PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri 2019
Alegeri 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova, în circumscripția numărul 2, Ocnița, Irina Lozovan este tot mai aproape de funcția de deputat.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Bătălie crâncenă s-a dat și la nodul Moldovei, pe circumscripția uninominală numărul 2. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, după procesarea tuturor proceselor verbale, candidatul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Lozovan Irina, a acumulat 50,18% din voturile alegătorilor. Aceasta este urmată de președintele raionului Dondușeni, Vadim Lesnic, cu 25,9%.

În circumscripția numărul 2, Ocnița, s-au înscris în cursa electorală și candidatul Partidului Democrat din Moldova, Lesnic Vadim, candidatul Partidului ȘOR, Fedișin Eduard, cel al Blocului Electoral ACUM, Remus Ciobanu și candidatul Partidului Politic ”Partidul Nostru”, Eduard Pleșca și candidatul Partidului Comuniștilor, Andrei Țopa.

Din circumscripția numărul doi fac parte 50 localități: patru orașe și 32 de sate (comune), cu alte 14 sate în componența lor.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

Fluxul de știri
0