Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarații de ultimă oră: Blocul ACUM nu recunoaște alegerile ca fiind libere și corecte

© Sputnik / Miroslav RotariМайя Санду и Андрей Нэстасе
Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Co-președinții Blocului Electoral ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au susținut astăzi un briefing de presă, cei doi s-au arătat nemulțumiți de modul în care s-au desfășurat alegerile parlamentare din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Cei doi lideri au menționat că nu recunosc alegerile desfășurate pe 24 februarie în Republica Moldova, ca fiind libere și corecte.

Andrei Năstase a afirmat că ”pe 24 februarie a fost scrisă cea mai neagră pagină din istoria Republicii Moldova. Fraudarea alegrilor parlamentare va face obiectul unei anchete detaliate, iar vinovații ar urma să fie pedepsiți.”

Potrivit lui, câștigători ai alegerilor parlamentare sunt cei de la Blocul Electoral ACUM.

Maia Sandu a ținut să le mulțumească tuturor celor care au ieșit la vot, dar și colegilor de partid care au muncit în Campania electorală.

”Noi, Blocul Electoral ACUM, nu recunoaștem alegerile drept libere și corecte, colegii noștri colectează dovezi care vor demonstra acest lucru. Le solicităm observatorilor electorali să nu recunoască aceste alegeri”, a declarat Maia Sandu

Menționăm că, pentru prima dată, alegerile parlamentare s-au desfășurat în baza unui sistem mixt: proporțional și majoritar, într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale – 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

La scrutinul parlamentar din 24 februarie în circumscripția națională s-au înscris 14 partide și un bloc electoral. În cele 51 de circumscripții uninominale au candidat 319 concurenți electorali.

Fluxul de știri
0