Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC comentează acuzațiile despre pretinsa fraudare a rezultatelor alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală respinge acuzațiile despre pretinsa fraudare a alegerilor parlamentare din 24 februarie. Potrivit membrilor CEC, asemenea acuzații fac parte din categoria aberații.

CHIȘINĂU, 25 feb– Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a reacționat la unele informații apărute în unele surse media despre o pretinsă fraudare a alegerilor parlamentare din 24 februarie prin ștampilarea buletinelor de vot.

Rezultate alegeri - Sputnik Moldova
Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare pe circumscripția națională

”Fiind contactați membrii biroului electoral al secției de votare nr.25/5 Chișinău, aceștia au informat că se află în procesul de numărare a buletinelor de vot și de totalizare a rezultatelor. Conform procedurilor electorale, pe buletinele de vot neutilizate se aplică ștampila „Anulat”, iar ulterior demarează activitățile privind numărarea buletinelor”, se menționează într-un comunicat al CEC.

Potrivit procesului-verbal de totalizare a rezultatelor votării la alegerile parlamentare de duminică, în secția de votare nr.25/5 Chișinău au participat la alegeri 725 de cetățeni cu drept de vot. Acestui birou electoral i-au fost distribuite 5444 buletine de vot, destinate pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ, neutilizate au rămas 2544 de buletine de vot și, respectiv, pe acestea a fost aplicată ștampila „Anulat”.

O altă secție de votare - nr.1/40 – unde la fel unele surse media spun că ar fi fost fraudate alegerile, nu există în realitate.

Membrii Comisiei Electorale Centrale vor prezenta, începând cu ora 12:00, rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare și referendumului consultativ din 24 februarie.  

Fluxul de știri
0