Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Premierul britanic, Theresa May, are un plan de amânare pentru ieșirea UK din UE

© AP Photo / Parliamentary Recording Unit Theresa May
Theresa May - Sputnik Moldova
Abonare
Presa scrie deja despre un plan pe care premierul britanic l-ar avea pentru amânarea ieșirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Oficiali din guvernului britanic au elaborat o serie de măsuri menite să întârzie ieșirea Marii Brritanii din UE. Acestea includ, potrivit Telegraph, o solicitare oficială adresată Bruxellesului de a amâna Brexitul, dacă nu pot obține un acord până pe 12 martie.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit fără acord va fi „ultima picătură care va umple paharul pentru Uniunea Europeană”

Theresa May le-a declarat ziariştilor, în avionul cu care a călătorit la Sharm El-Sheikh pentru summitul UE-Liga Arabă, că Parlamentul nu se va pronunţa în cursul acestei săptămâni asupra acordului de retragere şi că acest lucru se va întâmpla până la data de 12 martie, potrivit AFP.

Premierul britanic a declarat că negociatorii britanici se vor întoarce marţi la Bruxelles, iar în acea zi ea va face o declaraţie în Camera Comunelor, informează agerpres.ro

Chiar de la respingerea masivă a acordului de retragere de către deputaţii britanici, în ianuarie, Theresa May a încercat să renegocieze cu Bruxellesul o nouă variantă a textului, fără succes până acum.

Premierul britanic dorește "modificări obligatorii" cu privire la "backstop". Aceasta este o măsură menită să menţină deschisă frontiera în Irlanda după Brexit.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0