Kim Jong-un a luat trenul blindat spre Vietnam pentru al doilea summit cu SUA

© AP Photo / Dake KangМост "Дружбы" из Северной Кореи в Китай
Мост Дружбы из Северной Кореи в Китай - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, se afla duminică într-un tren blindat și se îndrepta spre Vietnam, unde urmează să se desfășoare al doilea summit cu președintele american Donald Trump, a informat presa locală.

BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik. Agenția centrală de știri coreeană (KCNA) a raportat că trenul a părăsit Pyongyang-ul pentru Vietnam sâmbătă după-amiază. Kim a fost însoțit de vicepreședintele Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Kim Yong Chol, care se ocupă de discuțiile nucleare cu Statele Unite; Ministrul de Externe, Ri Yong Ho; directorul Departamentului Afacerilor Internaționale al Adunării Supreme a Poporului, Ri Su Yong; și ministrul Apărării No Kwang Chol. Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, este, de asemenea, printre membrii delegației.

Poligonul nuclear Punggye-ri din Coreea de Nord - Sputnik Moldova
În Coreea de Nord, cu un poligon nuclear mai puțin

Sâmbătă, un reporter al Associated Press a văzut un tren verde și galben asemănător cu cel folosit în trecut de către Kim, în orașul de graniță chinez Dandong, printr-un pod. Planurile lui Kim de călătorie peste hotare sunt păstrate în secret, totuși va dura aproximativ două zile pentru ca trenul să ajungă în Vietnam prin China. Reuniunea Trump-Kim este programată pentru miercuri și joi în capitala Vietnamului, Hanoi.

Ministerul de Externe al Vietnamului a anunțat sâmbătă că Kim va efectua o vizită oficială în țară "în zilele următoare", fiind invitat de președintele și secretarul general al Partidului Comunist din Vietnam, Nguyen Phu Trong. Ministerul de Externe al Vietnamului a declarat că 2600 de membri ai presei străine s-au înregistrat la eveniment. Ca parte a pregătirilor sale, guvernul vietnamez a anunțat o interdicție de trafic de-a lungul traseului posibil de sosire al lui Kim.

Primul summit SUA-Coreea de Nord din Singapore, care a avut loc în iunie anul trecut, a condus la un acord care stipulează că Phenian-ul ar face eforturi pentru a promova denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene în schimbul faptului că Statele Unite și Coreea de Sud își îngheață exercițiile militare. Phenian-ul se așteaptă ca Washington-ul să își îndeplinească angajamentele și să relaxeze presiunea sancțiunilor, în timp ce administrația americană așteaptă noi pași către dezarmarea nucleară a Coreei de Nord.

Fluxul de știri
0