Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum monitorizează observatorii din Duma de Stat desfășurarea alegerilor în Găgăuzia

© Photo : Instagram / irinavlahDelegația Dumei de Stat a Rusiei condusă de președintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, a vizitat pe 24 februarie autonomia găgăuză
Delegația Dumei de Stat a Rusiei condusă de președintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, a vizitat pe 24 februarie autonomia găgăuză - Sputnik Moldova
Abonare
Alegătorii din regiune votează în număr mare la alegerile parlamentare din 24 februarie, fiind înregistrată o prezența înaltă la vot a locuitorilor autonomiei.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik.  Delegația Dumei de Stat a Rusiei, condusă de președintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, a vizitat pe 24 februarie autonomia găgăuză, a comunicat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, pe pagina sa de Instagram, referindu-se la rezultatele întrevederii cu parlamentarii ruși.

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Prezența la vot până la ora 17:00. Au votat peste 1,2 milioane de alegători

În cadrul întâlnirii de la Comrat, deputații ruși au discutat cu liderul autonomiei desfășurarea alegerilor parlamentare în Găgăuzia. Vlah a menționat că locuitorii autonomiei votează activ la aceste alegeri, fapt confirmat de statistica prezenței la secțiile de votare.

Delegația Dumei de Stat a Federației Ruse a vizitat deja în ziua alegerilor câteva secții de votare din mai multe localități ale Găgăuziei în scopul monitorizării procesului electoral.

Pe 24 februarie, autonomia găgăuză a fost vizitată și de către delegația Adunării Interparlamentare a CSI  din care fac parte deputați din parlamentele Kârgâzstanului și Azerbaidjanului.

În Moldova, pe 24 februarie, cetățenii își aleg un nou parlament. Reporterii Sputnik urmăresc desfășurarea scrutinului și transmit informații detaliate în regim real.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din la secțiile de votare în proiectul special:

Fluxul de știri
0