Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Înfrângere grea pentru Dorin Chirtoacă: A pierdut în fața candidatului ACUM, Mihai Popșoi

© Sputnik / Miroslav RotariДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Luptă dură s-a dat la alegerile parlamentare din acest an în circumscripția numărul 32, cea a suburbiilor din Nord.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă a luptat într-o circumscripție cu unul dintre cei mai longevivi primari din Republica Moldova, Nina Costiuc, cea care de peste 30 de ani este primar de Budești.

Potrivit rezultatelor preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală, după ce u fost procestate toate procesele verbale, lider este candidatul Blocului Electoral ACUM, Mihai Popșoi, cu 37,03%, urmat de Svetlana Popa de la PSRM, cu 24,71% și primarul localității Budești, Nina Costiuc, care a obținut 19,52 la sută și din voturile alegătorilor. Dorin Chirtoacă nici nu se regăsește în primii trei.

În aceeași circumscripție au luptat pentru fotoliul de deputat, Svetlana Popa de la PSRM, Cebotari Serghei, candidat din partea Partidului ȘOR, candidatul Blocului Electoral ACUM, Mihai Popșoi și Gheorghii Mocan din partea Partidului Comuniștilor din Moldova.

Министр внутренних дел Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, va fi deputat - învinge la Anenii Noi

Menționăm că din acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

Fluxul de știri
0