Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum au votat cei mai matinali alegători, imagini de la fața locului (VIDEO)

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы
Выборы в парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
La cinci ore de la deschiderea ușilor secțiilor de votare, deja peste 590 de mii de alegători au reușit să voteze.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Dimineața nu s-au făcut cozi la secțiile de votare. Se pare însă că vremea frumoasă de afară i-a motivat pe cetățeni să iasă la vot împreună cu familiile. În sectorul Buiucani al Capitalei, oamenii au venit să voteze încă de la primele ore ale dimineții ”pentru un viitor mai bun”, spun ei.

Unii știau sigur ce au de făcut, alții - mai puțin, punându-și întrebări unul altuia înainte de a intra în secția de votare. Trebuie să menționăm că anul acesta scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. Mulți dintre alegători încă nu au înțeles bine cum trebuie să voteze.

 Și în sectorul Râșcani al Capitalei cetățenii cu drept de vot au venit de dimineață. 

Cetățenii au de făcut o alegere grea, ei trebuie să decidă azi cine vor fi cei 50 de deputaţi, aleși în baza votului reprezentării proporţionale, pe circumscripția națională și alții 51, în circumscripţiile uninominale. 

Amintim că astăzi moldovenii urmează să participe și la un referendum consultativ. Alegătorii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Fluxul de știri
0