Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri parlamentare: Premierul Pavel Filip câștigă cursa electorală la Strășeni

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип Pavel Filip Moldova Business Week 2018
Павел Филип Pavel Filip Moldova Business Week 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii care au votat în circumscripția numărul 20, Strășeni, au decis că democratul Pavel Filip, va fi deputatul ce-i va reprezenta în viitorul parlament.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Pavel Filip câștigă cursa electorală în circumscripția numărul 20, Strășeni. Potrivit, rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, după procesarea a 100 % din procesele verbale, democratul Pavel Filip conduce cu 45,56 la sută din voturi. El este urmat de Igor Grosu, candidatul Blocului Electoral ACUM, cu 29,76 la sută din voturi.

În circumscripția uninominală numărul 20, Strășeni, au luptat pentru fotoliul de deputat: Pavel Filip, candidat din partea Partidului Democrat din Moldova; Veaceslav Anghel, candidat al Partidului Socialiștilor din Moldova: Tabacaru Valeriu din partea Partidului ȘOR;  Igor Grosu, candidatul Blocului Electoral ACUM; Nicoleta Malai, candidat din partea Partidului Liberal și Ecaterina Blanovschi, candidat din partea Partidului Național Liberal.

Menționăm că din acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0