Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri parlamentare 2019: Ilan Șor a câștigat detașat în circumscripția Orhei

© Sputnik / Miroslav RotariLiberty Summit Ilan Șor Илан Шор
Liberty Summit Ilan Șor Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Rezultatele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală arată clar că primarul de Orhei, Ilan Șor, conduce detașat în circumscripția 18, Orhei.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Potrivit rezultatelor preliminare, în circumscripția uninominală numărul 18, primarul de Orhei Ilan Șor a obținut cele mai multe voturi. După procesarea a 4tuturor proceselor verbale, candidatul Partidului ȘOR, Ilan Șor, a obținut 59,22 la sută din voturi, el este urmat de candidatul Blocului Electoral ACUM,Valeriu Munteanu, cu 20,12 la sută.

Astfel, acum le putem da dreptate sociologilor, care arătau în sondajele din campania electorală că primarul de Orhei va câștiga în această circumscripție.

Analiștii politici și sociologii, nu i-au dat din start lui Valeriu Munteanu prea multe șanse de câștig, cu toate acestea candidatul ACUM s-a încăpăținat să demonstreze că-l poate învinge pe primarul de Orhei, Ilan Șor.

Valeriu Munteanu a declarat în campanie electorală că ”nu a căutat refugiu pe liste ”protective” sau în circumscripții ”ușoare”.

În aceeași circumscripție au fost înscriși și candidatul Partidului Democrat din Moldova, Costin Vasile, candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova, Mihai Catraniuc, candidatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Svetlana Căpățină și Dorin Zghibarța, candidat din partea Partidului Liberal.

Menționăm că din acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie. Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0