Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Exclusiv: Olimpiadă la limba rusă în toată România - detalii

© Photo : Facebook / L. T. “Mihail Kogălniceanu”, VasluiLiceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui
Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar în aceste momente, în România se desfășoară olimpiada la limba rusă modernă, etapa județeană. Mai multe detalii aflați din articolul realizat de reporterul Sputnik Moldova, care a discutat cu inspectorul școlar pentru limbi moderne din Județul Vaslui, Alexandu Mîță.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik, Cezar Salagor. Chiar în aceste momente, în România se desfășoară Olimpiada la Limba Rusă modernă. Potrivit Ministerului român al Educației, prin organizarea acestui concurs de excelență este urmărită stimularea dezvoltării competențelor de comunicare în limba rusă, a inteligenței lingvistice și a creativității elevilor.

Responsabilitatea organizării și desfășurării olimpiadei la limba rusă la etapa locală revine inspectoratului școlar județean. Pentru a afla mai multe detalii, reporterul Sputnik Moldova a discutat cu inspectorul școlar pentru limbi moderne din Județul Vaslui, Alexandu Mîță.

”Elevii care participă aici la Olimpiadă provin de la școlile vasluiene, iar cei avansați au început devreme studierea limbii ruse, fiind originari din Basarabia. Clubul de la Vaslui s-a înființat în 2015. Actualmente sunt 20 de elevi, de la cei de grădiniță la clasa a XII-a. Dar cu acest Club, am reintrodus limba rusă ca disciplină de studiu, în județul Vaslui. Am avut doi elevi de la Club, calificati si participanti la Olimpiada internationala de limba rusă de la Moscova, organizata de Institutul Pușkin. De acolo, ei au revenit cu mențiuni, ceea ce e mare lucru pentru niște copii care au studiat limba rusă în afara programului școlar”, ne-a mărturisit inspectorul Alexandru Mîță.

Menționăm că interesul pentru limba rusă, care este o limbă purtătoare a unei culturi plină de superlative, a fost readus în atenția publicului vasluian de ”Clubul de limba rusă”, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Acesta a fost fondat de Eugenia Crețanu, membră a Comisiei Nationale de limba rusă, împreună cu inspectorul școlar pentru limbi moderne, profesorul Alexandru Mîță.

Fluxul de știri
0