Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon salută decizia IRI: Încă 50 de observatori americani în Moldova

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon și misiunea IRI
Igor Dodon și misiunea IRI - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Dodon a asalutat decizia Misiunii observatorilor americani IRI de a delega aproximativ 50 de observatori pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Președintele Igor Dodon salută decizia Misiunii observatorilor Institutului Internațional Republican din SUA (IRI), condusă de congresmanul american, James T. Kolbe, de a delega mai mulți reprezentanți pentru a monitoriza alegerile parlamentare din 24 februarie.

”Mă bucur că sunteți destul de activi în calitate de observatori internaționali și la acest scrutin. Cel mai important este ca alegerile să fie legitime”, a declarat Dodon.

În cadrul procesului de monitorizare a alegerilor din Moldova vor fi implicați 50 de reprezentanți ai acestei Misiuni.

”Salutăm decizia de a delega în Moldova aproximativ 50 de persoane pentru a monitoriza desfășurarea campaniei electorale, unele dintre acestea se află în țara noastră încă din luna decembrie și se vor afla până la finele lunii martie”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui țării, statele străine și organizațiile internaționale au delegat aproape trei mii de observatori pentru a monitoriza procesul electoral din Republica Moldova. Potrivit lui, prezența unui număr atât de mare de observatori internaționali ”este o condiție importantă pentru organizarea unor alegeri corecte și transparente și prevenirea falsificărilor masive”.

Totodată, președintele Dodon i-a atenționat pe observatori americani asupra unor riscuri ale desfășurării campaniei electorale, precum și despre eventualele scenarii de după data de 24 februarie.

Misiunea IRI a fost acreditată de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova pentru a observa procesul electoral și își va desfășura activitatea în mod independent și nepărtinitor, fără a interveni în procesul electoral în conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova. IRI a desfășurat peste 200 de misiuni internaționale de observare a alegerilor la nivel global.

Fluxul de știri
0