Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din rău în mai rău: Avertizare de ultimă oră a polițiștilor și meteorologilor

Abonare
În unele regiuni ale țării, ploaia s-a transformat deja în lapoviță, circulația pe drumuri este dificilă din cauza condițiilor meteo.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Așa cum au promis meteorologii, în toată țara au început să cadă precipitații. La primele ore ale dimineții acestea au fost cu precădere sub formă de ploaie, însă în mai multe regiuni ale țării acestea s-au transformatdeja în lapoviță.

În contextul avertizării de schimbare bruscă a vremii, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează conducătorii auto să fie prudenți în trafic.

 vînt - Sputnik Moldova
Avertizare meteo de ultimă oră: Vremea se schimbă radical

Potrivit Poliției, la această oră pe teritoriul țării se circulă în condiții de precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Condițiile meteo se vor înrăutăți în orele următoare. Șoferii sunt avertizați că în perioada rece a anului ploaia se poate transforma în lapoviță și ninsore, iar carosabilul poate fi lunecos.

În aceste condiții, INP le recomandă conducătorilor auto să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire, să evite efectuarea manevrelor în trafic, să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta asigură o vizibilitate foarte bună, că au în bună stare de funcţionare ştergătoarele, instalaţia de climatizare şi dezaburire, să aibă mașinile echipate cu pneuri de iarnă.

Amintim că meteorologii moldoveni au emis ieri o avertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii.

În legătură cu deplasarea unei mase de aer rece de origine arctică, pe 22 februarie caracterul vremii pe teritoriul țării se va schimba.

Astfel, vineri vor cădea precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, treptat trecând sub formă de ninsoare. Tot astăzi se prevăd intensificări ale vântului nord-estiс în rafale de până la 15-20 m/s.

Spre 23 februarie, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-8°C.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0