Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Colectările de bani în școlile și grădinițele din Capitală, interzise

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaGrădiniță creșă
Grădiniță creșă - Sputnik Moldova
Abonare
Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău a emis un ordin prin care interzice, începând de astăzi, 21 februarie 2019, colectările de bani în școlile și grădinițele din Capitală.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Administratorii instituțiilor de învățământ din țară nu vor mai putea pretinde bani de la părinți pentru ca aceștia să-și înscrie copii la școală sau grădiniță. În acest sens a fost emis un ordin de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău. 

Vor fi interzise taxele pentru înmatriculare; asigurarea cu manuale de alternativă; prestarea serviciilor educaționale adiționale programului; consultații academice; lucrări de reparație; amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ; organizarea activităților extrașcolare.

De asemenea, este interzis ca pedagogii să accepte cadouri sau din partea părințiilor sau elevilor. Ordinul îl puteți găsi aici.

Centrul Național Anticorupție a anunțat că va urmări cum se execută acest ordin.

Conducătorii instituțiilor de învățământ urmează să aducă la cunoștință angajaților și părinților, contra semnătură, conținutul ordinului. 
Fluxul de știri
0