Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi indivizi, surprinși în apele de frontieră: Detalii – Foto

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaПоплавок
Поплавок  - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean și un român au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal în apele de frontieră.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Doi bărbați, din România și țara noastră, au fost prinși de oamenii legii în timp ce pescuiau în apele de frontieră. Pescarii au reușit să prindă aproximativ 80 de kilograme de pește de diferite specii, fiind adus un prejudiciu de peste 40 de mii de lei.

Pistol - Sputnik Moldova
Societate
A ieșit din pușcărie, a furat o armă și a împușcat în polițiștii de frontieră

Echipa mixtă de control, formată din echipele mobile ale IGPF și angajații SPF Cahul, au surprins pe apele lacului Manta o luntre și doi bărbați care pescuiau. La solicitarea polițiștilor de frontieră, persoanele respective au revenit la mal și au fost supuse verificărilor de rigoare.

În luntre erau 800 de pești de specii caras, știucă, plăți și altele, dar și șapte plase cu lungimea totală de 700 metri. În urma verificărilor a fost legitimat un cetățean moldovean de 40 de ani, locuitor al satului Manta, r-nul Cahul și un cetățean român de 50 de ani, care deținea doar permisul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, cu termenul expirat.

Ambii bărbați nu și-au putut justifica activitatea ilegală în zona de frontieră, neavând niciun document ce le-ar permite să pescuiască. Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol.

Plasele au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte, iar întreaga cantitate de pește, conform deciziei Inspectoratului Ecologic de Stat, va fi supusă nimicirii. Pentru fapta comisă, persoanele riscă o amendă de peste 52 de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la un an.

Fluxul de știri
0