Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Catalonia în flăcări: 28 de răniți în urma ciocnirilor între secesioniști și poliție-Video

© AP Photo / Emilio MorenattiCatalonia
Catalonia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În urma ciocnirilor între susținătorii secesiunii Cataloniei și forțele de ordine au fost rănite 28 de persoane.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Cel puțin 28 de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor între participanții la manifestațiile de protest din Catalonia și poliția locală Mossos d'Esquadra, anunță RT, cu trimitere la publicația La Vanguardia.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Provinciei, 12 dintre cei răniți sunt polițiști.

Astăzi, în diverse localități ale regiuni au loc acțiuni de protest împotriva examinării “dosarului catalan” la Curtea Suprem a Spaniei, intentat împotriva a 12 lideri mișcării separatiste, care au organizat un referendum pentru independența regiunii pe 1 octombrie 2017. Aceștia sunt acuzați de răzvrătire și delapidarea banilor publici, riscând o pedeapsă cu 25 de ani închisoare.

​Fostul președinte al guvernului catalan, Carles Puigdemont, a posta un mesaj în Twitter în care îndeamnă la o mobilizare permanentă și își exprimă susținerea față de acțiunile de protest.

Manifestațiile au fost organizate de activiștii mișcării "Comitetul pentru Apărarea Republicii". Acestora s-au alăturat studenții, guvernul provinciei, trei partide care pledează pentru independența Cataloniei (Republicanii de Stânga, Partidul European Democrat Catalan, Candidatura Unității Populare). De asemenea, protestele sunt susținute de două organizații neguvernamentale - Adunarea Națională a Cataloniei și Òmnium Cultural.

Anterior, presa anunțat că susținătorii secesiunii Cataloniei au incendiat baricadele ridicate pe zeci de autostrăzi, au blocat mai multe gări auto și feroviare.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0