Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Iată când vor circula autobuzele noi în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariAutobuze noi
Autobuze noi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cel mult o săptămână, cele 31 de autobuze noi vor putea fi văzute pe străzile Capitalei.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Cele 31 de autobuze noi vor circula pe străzile Capitalei în maxim o săptămână. Directorul interimar al Parcului de Autobuze, Vitalie Copaci, a semnat contractul de livrare a autobuzelor cu reprezentantul companiei ISUZU la Chișinău, Serghei Daradur. Copaci a declarat că transportul va fi pus în circulație în maxim o săptămână, după ce vor fi  perfectate actele.

Autobuze noi - Sputnik Moldova
Societate
Autobuzele noi ar putea circula pe străzile Testemițanu, Albișoara și Milescu Spătaru

Pentru procurarea autocarelor, din bugetul primăriei au fost alocate 81 de milioane de lei. Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport”. Acestea au 12 metri lungime și trei uși. Totodată, autobuzele sunt dotate cu rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în cărucioare.

La fel, transportul public dispune de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video. Același model de autobuze au fost achiziționat și de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România, dar care au plătit cu până la 50 de mii de euro mai mult pentru fiecare autocar.

Autobuzele livrate primăriei Chișinăului sunt noi și au costat mai puțin de 130 de mii de euro fiecare. Ultimele 20 de autobuze pentru Capitală au fost cumpărate acum 13 ani.

Cât va costa o călătorie cu autobuzele noi care vor circula pe străzile Chișinăului>>>

Vechimea medie a mijloacelor de transport în cadrul parcului de autobuze din municipiul Chișinău este de 17 ani. Fiecare unitate de transport are peste un milion de km la bord, iar pentru reparația autobuzelor, anual, sunt cheltuite peste 15 milioane de lei. Zilnic, 400 mii de oameni circulă cu transportul public.

Fluxul de știri
0