Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare NASA: Meteorit de 500 de metri se îndreaptă spre Pământ

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
NASA a confirmat că un asteroid de dimensiunile unui zgârie-nori se îndreaptă cu viteză ameţitoare spre Pământ, cu 60.000 mile/h.

BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Doina Crainic. Agenția spațială americană NASA a identificat asteroidul ca fiind potențial periculos, fiind denumit 1999 VF22, potrivit Express. Aceasta întrucât asteroidul se va apropia de Pământ în această după-amiază. Specialiştii de la NASA au identificat momentul exact în care roca spațială colosală va trece „razant” pe lângă Pământ.

Astrofizicienii de la Laboratorul de propulsie Jet al NASA anticipă ca asteroidul VF22 se va apropia cel mai tare de planeta noastră la ora 3:57pm GMT. Asteroidul se va apropia la o viteză ameţitoare de aproximativ 60.000 mile/oră.

Meteorit - Sputnik Moldova
Uluitor: Căderea unui meteorit, filmată din cosmos

Acestă viteză este echivalentă cu 26,48 km pe secundă sau cu o viteză de aproximativ 80 de ori mai mare decât viteza sunetului.

De asemenea, oamenii de știință NASA de la laboratorul JPL au putut să estimeze şi dimensiunile VF22 ca fiind între 200 şi 450 m.

Astfel, dimensiunea asteroidului este de aproximativ cinci ori mai mare decât cea a Big Ben-ului.

Impactul cu Pământul al unui astfel de asteroid are loc aproximativ la fiecare 1.000 de ani până la 500.000 de ani.

Agenția Spațială Europeană (ESA) estimează că aceşti asteroizi reprezintă una dintre cele mai mare amenințări pentru umanitate.

 

Fluxul de știri
0