Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afacere pe picior mare: Iată câți bani câștigă prostituatele moldovence în Italia

© AFP 2024 / REMY GABALDAProstituate
Prostituate - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup infracțional racolau fete din Moldova pentru a se prostitua în Italia.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Un bărbat de 42 de ani a fost arestat pentru 30 de zile fiind suspectat de proxenetism. El, împreună  cu o moldoveancă, au format un grup specializat în organizarea practicării prostituției de către moldovence pe teritoriul Italiei.

задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Societate
Proxenetă care furniza prostituate în Turcia, reținută în Moldova - Video

Timp de o lună grupul infracțional a fost documentat de oamenii legii. Astfel, s-a stabilit că bărbatul în complicitate cu femeia, care se află în Italia, au determinat două tinere de 22 și 23 de ani, domiciliate în zona de centru a țării, să practice prostituția în Italia în schimbul sumei de 2 000 euro lunar. Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 10-15 clienți.

De asemenea, în urma acțiunilor de investigații s-a stabilit că suspecții și-au desfășurat activitatea ilegală mai bine de un an. Timp în care au racolat în scopul practicării prostituției pe teritoriul Italiei mai multe tinere din Republica Moldova.

Pentru a ajunge la locul destinației, suspectul, în complicitate cu femeia, a perfectat din surse financiare proprii actele tinerelor. Astfel, în data de  14 februarie, suspectul urma să le trimită la destinație cu microbuzul pe cursa Chişinău-Italia, ultimele fiind aşteptate de complicele bărbatului.

În urma descinderilor la domiciliu, bărbatul a fost reținut.  De asemenea,  au fost depistate și tinerele care în dimineața zilei de 14 februarie urmau să fie transportate în Italia. La fel, au fost depistate şi ridicate mai multe documente probatorii de transferuri bănești efectuate din Italia de către complicele suspectului.   

În data de 15 februarie, în privința suspectului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar în privința complicelui acestuia urmează să fie desfășurate toate acțiunile ce se impun în vederea reținerii acesteia. În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă închisoare de la 4  la 7 ani.

Îngrozitor: Le-au promis locuri de muncă în Grecia, dar iată ce au făcut cu ele>>>

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în schema infracțională. La fel, identificarea altor tinere racolate, dar și în vederea identificării și confiscării mijloacelor bănești și altor bunuri obținute pe calea criminală.

Fluxul de știri
0