Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

News Alert: Incendiu devastator și nori groși de fum, în apropiere de București (VIDEO)

© Photo : Facebook / ISU Bucuresti-IlfovIncendiu lângă București
Incendiu lângă București - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba despre un incendiu izbucnit în localitatea Voluntari, în jurul Şoselei de Centură – românii, rugaţi să respecte recomandările primite prin sistemul Ro-Alert.

BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanţii Inspectoratului român pentru Situaţii de Urgenţă spun că incendiul s-a produs la depozitul Remat din comuna Afumaţi, cu degajări mari de fum.

Norul de fum se îndreaptă înspre Bucureşti, iar oamenii sunt rugaţi să rămână, pe cât posibil, în case, să închidă geamurile şi să nu se expună la fum.

ISU e în alertă maximă. La faţa locului au fost trimise 18 autospeciale. Incendiul riscă să se extindă în împrejurimi, notează stiripesurse.ro.

Incendiul se desfășoară pe o suprafață de 1000 mp, la o stivă de autoturisme. Există pericolul de extindere la spații de depozitare și utilaje.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov, a explicat că incendiul încă nu este localizat. Din fericire, nu sunt persoane rănite.

„Există o problemă pentru că nu există hidranți funcționali”, a subliniat el, precizând că timpul de intervenție este prelungit din această cauză deoarece autospecialele de pompieri se alimentează cu apă de la comercianți aflați la sute de metri depărtare, notează digi24.ro

Garda de Mediu a fost alertată cu privire la acest incident cu potenţial de risc pentru populaţia din zonă. Există o reală problemă pentru că nu există hidranţi funcţionali. De aceea se aduc cât mai mulţi hidranţi în zonă. Alimentarea se face de la centrele comerciale din zonă, dar asta înseamnă timp pierdut.

Reprezentanţii ISU vin cu lămuriri

În ceea ce privește cauza incendiului, Daniel Vasile a declarat că „în momentul respectiv se lucra, operațiuni obișnuite pentru tăierea și compactarea autoturismelor. Acest tip de operațiuni implică riscuri, mă refer la autoaprindere a materialelor combustibile și aceasta ar putea fi una dintre ipoteze, dar nu singura”.

Fluxul de știri
0