Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Simplu și la îndemâna oricui: Un bărbat propunea permise de conducere pe internet - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat și-a creat o pagină pe o rețea de socializare unde îi îndemna pe oameni să cumpere permise de conducere cu cel mult 600 de euro.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Un tânăr de 18 ani din Chişinău a fost prins de CNA şi procurori, fiind suspectat de trafic de influenţă după ce a fost documentat mai bine de o lună. Acesta anunța pe o reţea de socializare că poate ajuta pe oricine să obțină un permis de conducere. El susținea că are influență asupra unor persoane în cadrul Agenţiei Servicii Publice. Pe pagina sa „Per Mis", bănuitul solicita între 400 şi 600 de euro pentru un document.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Societate
CNA vine cu noi detalii în cazul dosarului de corupție de la Centrul de Sănătate Publică

Potrivit materialelor cauzei, tânărul intra în discuţie cu doritorii de a obţine permis de conducere, fără a merge la școala auto și fără a susține probelor, le cerea să-i transfere pe card banii, după care dispărea. Pentru a-și convinge clienţii să-i dea bani, acesta înregistra secvenţe video în care îşi atribuia rolul de notar.

În filmuleţele sale, pe care le transmitea victimelor, el prezenta datele sale de identitate, suma primită, persoana care i-a dat banii şi pentru ce serviciu erau aceştia. Astfel în luna ianuarie 2019, bănuitul a fost contactat de o persoană, pe pagina lui de pe reţeaua socială, care i-a cerut ajutor pentru susţinerea probelor practice şi teoretice. În scurt timp, tânărul i-a fixat o întâlnire şi i-a cerut 400 de euro.

În baza denunţului, CNA a pornit o urmărire penală şi a efectuat o livrare de control, cele 400 de euro fiind transmise sub controlul Centrului. La solicitarea bănuitului, banii au fost depuşi pe un cont de card bancar. În momentul în care acesta extrăgea banii, ofiţerii CNA l-au reţinut. În prezent, tânărul se află în izolatorul CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Un avocat, reținut de CNA: A cerut zeci de mii de euro de la un deținut - detalii>>>

CNA face un apel către cei care au avut de suferit în urma acţiunilor ilegale ale tânărului (au contactat pagina ”Per Mis”, au comunicat cu persoana, au oferit bani, etc.) şi îi îndeamnă să vină să denunţe. De asemenea, puteţi contacta numerele de telefon ale unităţii de gardă - 257 202 sau la linia naţională anticorupţie 0 800 55555. 

Fluxul de știri
0