Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru cei care vor să călătorească în Turcia – MAEIE vine cu un anunț

© Sputnik / Miroslav RotariDrapele - Moldova și Turcia
Drapele - Moldova și Turcia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldova și Turcia au pus în aplicare Protocolul de modificare a Acordului interguvernamental privind abolirea reciprocă a vizelor.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. De astăzi, cetățenii moldoveni pot călători în Republica Turcia inclusiv cu buletine de identitate.

MAEIE informează că, din 19 februarie 2019, cetăţenii Republicii Moldova pot călători în Turcia şi cu buletine de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv cele biometrice, valabile.

Aeroport - Sputnik Moldova
Important pentru turiști: Turcia introduce o nouă taxă pentru pasagerii de avion

Astfel, potrivit Protocolului de modificare a Acordului interguvernamental privind abolirea reciprocă a vizelor cu Republica Turcia, încheiat pe 17 octombrie 2018 și intrat în vigoare la 19 februarie 2019, deținătorii documentelor sus-menţionate sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul Republicii Turcia, până la 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile calendaristice.

Acest lucru implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere.

Ministerul atrage atenţia că cetăţenii Republicii Moldova care vor călători către state terţe, utilizând teritoriul Turciei ca ţară de tranzit, urmează să se informeze asupra regimului de călătorie aplicabil cetăţenilor moldoveni pentru ţara de destinaţie finală şi să posede documentele necesare pentru trecerea controlului la frontieră.

Primii pasageri deja s-au folosit astăzi de această oportunitate sosind la Aeroportul Internaţional Chişinău cu prima rută Istanbul-Chişinău a companiei Turkish Airlines.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0