Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gata cu garajele construite ilegal în Capitală: Decizia radicală a autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariCartier
Cartier  - Sputnik Moldova
Abonare
Ruslan Codreanu a anunțat că toate garajele construite ilegal în Capitală vor fi demolate.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Garajurile construite fără autorizație din Capitală vor fi demolate. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Primăriei de către primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu. Acesta a spus că reprezentanții primăriei vor încerca să se înțeleagă pe cale amiabilă cu proprietarii construcțiilor, iar în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, acestea vor fi evacuate forțat.

”Eu am să insist să mergem pe comunicare cu fiecare proprietar, să arătăm că el nu are autorizație, iar garajul acestuia este  amplasat ilegal. În cazul în care va dori să-l evacueze și nu va avea unde, noi vom oferi spațiul nostru, pe terenul nostru pentru a fi evacuat”, a declarat Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a mai declarat că Primăria este gata să investească pentru amenajarea unor scuare din Capitală, dar acest lucru nu este posibil din cauza garajelor ridicate ilegal.

Autobuzele noi ar putea circula pe străzile Testemițanu, Albișoara și Milescu Spătaru>>>

”Vorbeam de scuarul Mircea cel Bătrân 29/1 și suntem gata să investim în scuar, dar acolo sunt 11 garaje instalate ilegal. Nu are rost să venim cu o investiție de câteva milioane pentru amenajarea scuarului în interesul a câtorva mii de locuitori ai blocurilor adiacente atâta timp cât garajele, 11 la număr, stau pe perimetrul scuarului”  a mai declarat Ruslan Codreanu.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0