Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea își face de cap: Prognoza meteo până la mijlocul lunii martie

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediahiver
hiver  - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni au anunțat cum va fi vremea săptămâna aceasta: iată când vor reveni precipitațiile.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Săptămâna începe cu vreme frumoasă, deși temperaturile vor coborî cu două-trei grade comparativ cu ziua de duminică. Totuși, vor fi generoase pentru această perioadă a anului.

Astfel, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperaturile diurne vor oscila luni între +8..+10 grade Celsius. Cerul va fi variabil, fără precipitații.

Noaptea va fi ceva mai frig, mercurul din termometre va coborî până la -3 grade în nordul țării și până la -1 în sud.

În următoarele zile temperaturile vor rămâne practic neschimbate pe parcursul zilei. Cele nocturne vor fi în ușoară scădere.

Spre sfârșitul săptămânii vor reveni însă precipitațiile sub formă de ploaie și ninsoare. Temperaturile vor coborî substanțial, astfel că vom avea valori negative și pe timpul zilei.

Meteorologii din România au venit cu o prognoză pentru sfârșitul ultimei luni de iarnă și prima jumătate a lunii martie, valabilă în linii mari și pentru țara noastră.

Astfel, potrivit meteorologului Elena Cordoneanu, urmează o încălzire accentuată a vremii, cu valori peste normalul acestei perioade a anului.

„Cel puțin până miercuri, e o vreme caldă, mult mai caldă decât normal, în special în sudul și sud-vestul țării. Pe miercuri, așteptăm peste 10 grade în toată țara, și peste - 15, 16, 17 grade, dacă nu chiar și mai mult”, a declarat Elena Cordoneanu la Realitatea TV.

Pe de altă parte, meteorologul a mai spus că prima jumătate a lunii martie este „o perioadă de vreme foarte, foarte schimbătoare. Nu este exclus să avem intruziuni de aer rece deasupra țării noast.

Iată care sunt estimările Administrației române de Meteorologie:

Prognoza meteo pentru perioada 18 - 25 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo pentru perioada 25 februarie - 4 martie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru perioada 4 - 11 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.

Prognoza meteo pentru perioada 11 - 18 martie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel specific al perioadei.

Fluxul de știri
0