Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O furtună magnetică puternică se îndreaptă spre Pământ: Pot apărea migrene și insomnii

Abonare
Persoanele sensibile la schimbările meteo vor trece printr-o perioadă dificilă deoarece magnetosfera Planetei noastre este iarăși agitată.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. În următoarele zile, persoanele hipersensibile vor resimți una dintre cele mai puternice furtuni magnetice de la începutul anului 2019. Primele fluctuații geomagnetice vor putea fi sesizate de locuitorii Terrei pe 20 februarie. Acest lucru a fost comunicat de Laboratorul de Astronomie cu raze X a Soarelui de pe lângă Institutul de Fizică „Petr Lebedev” al Academiei de Științe a Rusiei 

O furtună geomagnetică înseamnă o perturbare majoră a magnetosferei Pământului, care se produce atunci când există un schimb foarte eficient de energie de la vântul solar în mediul spațial dimprejurul Pământul.

Oamenii cu probleme ale sistemului cardiovascular și tensiune arterială vor simți o stare de disconfort și slăbiciune. Pot apărea dureri de cap puternice, insomnii și vertijuri. Medicii recomandă ca să monitorizăm tensiunea arterială și să ne păstrăm calmul, să evităm situațiile stresante.

Veronica Kalcev, despre remediile naturiste și efectele lor miraculoase>>>

În 2018 Pământul a fost lovit de câteva zeci de furtuni magnetice. Cea mai periculoasă a fost în luna mai, când pe Planetă s-a dezlănțuit o furtună magnetică puternică ce a durat cinci zile.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0