Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce militarii merg la Biserică și pe timp de pace?

© Sputnik / OsmatescoVladimir Olievschi
Vladimir Olievschi - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Organizațiilor Veteranilor Trupelor de Carabinieri se află într-o strânsă colaborare cu Biserica Ortodoxă din Moldova. Aceștia au semnat și un acord de colaborare ce prevede promovarea valorilor creștine în societate și educarea noii generații în duhul dragostei față de Biserică și neam.
De ce militarii merg la Biserică și pe timp de pace?

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Uniunii Organizațiilor Trupelor Veterane de Carabinieri, Vladimir Olievschi, a menționat că Biserica are un rol important în formarea morală și educativ-formativă a tinerilor.

Vladimir Olievschi a accentuat rolul creștinismului și în special al Bisericii Ortodoxe în promovarea valorilor moral-spirituale și tradițiilor neamului în rândul militarilor Trupelor de Carabinieri. Potrivit lui, în fiecare unitate de carabinieri există o biserică unde aceștia se roagă și pot să se mărturisească și să primească sfânta împărtășanie.

"Băieții care fac armata sunt departe de familie și se acomodează foarte greu într-un colectiv nou. Biserica îi ajută să depășească temerile, să alunge gândurile triste și să-i pregătească moral pentru orice situație", a dezvăluit Olievschi.

Totodată, președintele Uniunii Organizațiilor Trupelor Veterane de Carabinieri s-a referit și la Acordul de colaborare semnat de către ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în data de 30 noiembrie 2018, la reședința mitropolitană.

"Mitropolitul și-a exprimat deschiderea către un dialog continuu cu organizațiile de veterani. Împreună vom identifica cele mai bune soluții pentru problemele cu care se confruntă carabinierii, pentru că singuri nu vom reuși nimic", a subliniat Vladimir Olievschi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0