Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea o ia razna: Prognoza meteo pentru ultima zi a săptămânii

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Vreme neobişnuită pentru această perioadă a anului. Serviciul Hidrometeorologic de stat a anunţat prognoza pentru duminică.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Vremea va fi frumoasă în acest sfârşit de săptămână. Meteorologii au prognozat valori termice maxime de până la +11..+13 grade Celsius. Cerul va fi variabil, fără precipitaţii.

Temperaturile vor rămâne pozitive şi în timpul nopţii, cu valori de până la +3..+5 grade.

Moscova, sub nămeți. În această noapte a fost înregistrată cea mai mare cantitate de precipitații din ultimii 140 de ani. - Sputnik Moldova
Moscova, acoperită de nămeți: Cele mai puternice ninsori din ultimii 140 de ani - foto

Vremea va rămâne caldă şi săptămâna viitoare.

Deşi primăvara calendaristică este tot mai aproape, meteorologii spun însă să nu ne facem iluzii  pentru că iarna nu va pleca atât de uşor. Aceste câteva zile frumoase se datorează unui val de aer cald care se va menține câteva zile.

”Este vorba doar de o masă de aer cald care vine în țara noastră pentru scurt timp. Nu scăpăm încă de iarnă. În următoarea perioadă s-ar putea să mai ningă și să avem parte de temperaturi cu minus”, a declarat reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru Sputnik Moldova.

Încă înainte de debutul sezonului rece, site-urile internaţionale de meteorologie avertizau că vom avea o iarnă lungă, iar scurte episoade de ger şi viscol s-ar mai putea înregistra şi în luna martie.

Fluxul de știri
0