Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump, avertisment dur pentru Marea Britanie, Franța și Germania: Iată ce le-a cerut

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Mesaj care face întreaga lume să se cutremure, lansat în această dimineață pe Twitter de liderul american.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Președintele american Donald Trump a avertizat în această dimineață pe Twitter că SUA vor trebui să elibereze 800 de luptători ISIS capturaţi în Siria, dacă ţările europene din care provin aceștia nu îi vor lua înapoi ca să-i judece. În caz contrar, acesti teroriști s-ar putea întoarce în Europa.

Trump are în vedere în primul rând Marea Britanie, Franța și Germania care trebuie să-și aducă în fața justiției cetățenii care au luptat de partea ISIS.

Alternativa, subliniază Trump, este eliberarea acestora.

Donald Trump se referă la cei 800 de luptători ISIS, din 40 de ţări, aflaţi în custodia grupărilor kurde siriene aliate cu Statele Unite. Soarta acestora este incertă în cazul retragerii americane din Siria, scrie digi24.ro.

Multe ţări sunt reticente la ideea de a-și repatria cetăţenii terorişti, deoarece condamnarea lor pe baza dovezilor de pe front ar fi dificilă.

Fluxul de știri
0