Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Momentul prăbușirii clădirii unei universități din St. Petersburg - Video

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaКарета скорой помощи
Карета скорой помощи  - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Ministerului rus pentru situații excepționale, prăbușirea s-a produs în momentul în care mai mulți studenți erau la ore facultative.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Un bloc al unei universități din St. Petersburg, situat pe strada Lomonosov, s-a prăbușit parțial pe 16 februarie. Clădirea se afla în proces de renovare.

S-au prăbușit trei etaje ale clădirii, de la nivelul cinci la doi. Mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături. Zeci de studenți au fost evacuați.

Potrivit autorităților, prăbușirea s-ar fi putut produce din cauza încălcării normelor tehnice în procesul reparației. La fața locului sau deplasat mai multe echipeje ale medicilor și salvatorilor.

Autoritățile din Rusia au anunțat astăzi că nu există victime în urma prăbușirii parțiale a clădirii, iar procesul de învățământ nu va fi întrerupt. Orele vor avea loc în celelalte blocuri. Pe acest caz a fost intentat un dosar penal.
Fluxul de știri
0