Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va costa o călătorie cu autobuzele noi care vor circula pe străzile Chișinăului

© Sputnik / И. Бреннер / Accesați arhiva multimediaКадр из мультфильма "Ну, погоди!"
Кадр из мультфильма Ну, погоди! - Sputnik Moldova
Abonare
Vestea că 25 dintre cele 31 de autobuze achiziționate pentru municipiul Chișinău au ajuns deja în Capitală s-a răspândit repede. Acum oamenii se întreabă cât va costa o călătorie cu un autobuz confortabil?

CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Chișinăuienii sunt fericiți și apreciază că vor avea transport public confortabil. Totodată, aceștia au și câteva întrebări care rămân deocamdată fără răspuns:

  • Cât va costa călătoria cu aceste autobuze, 3 sau 4 lei? Care vor fi itinerarele lor?

Oamenii sunt îngrijorați și de faptul că, foarte curând, autobuzele noi ar putea ajunge la service-urile auto din cauza drumurilor proaste din Chișinău. Acestea și alte întrebări, chișinăuienii le-au adresat public, în comentarii la postarea făcută ieri de primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, pe pagina sa de Facebook.

Deocamdată, autoritățile municipale nu au oferit răspuns la aceste întrebări. Probabil, mai multe detalii vom afla luni, la ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău

Amintim că în luna august 2018, în cadrul uneia dintre ședințele săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, autoritățile municipale au discutat problema activității transportului public din Capitală și posibilitatea revizuirii tarifelor.

Când vor fi majorate tarifele la călătoria cu transportul public în Chișinău>>>

”Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport", standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru scaun rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, 4 geamuri de aerisire” scrie într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Același model de autobuze au fost achiziționat anul trecut de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0