Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluire - Următoarele două țări care vor părăsi Uniunea Europeană după Brexit

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Bruxelles-ul se teme că cel puțin două țări membre ale Uniunii Europene se gândesc să iasă din bloc, pe urmele Marii Britanii, a avertizat un dezvoltător global în domeniul afacerilor.

BUCUREŞTI, 17 feb – Sputnik, Doina Crainic. Uniunea Europeană se confruntă cu ameninţarea ca şi alte ţări să se retragă din bloc, având în vedere că mai multe țări membre au înclinat către dreapta eurosceptică în ultimii ani.

Hilary Fordwich, dezvoltator global în domeniul afacerilor, sugerează că Olanda și Suedia ar putea în curând să iasă din bloc, urmând Regatului Unit dacă Marea Britanie va încheia un contract avantajos de retragere după 29 martie.

Britain's Prime Minister Theresa May - Sputnik Moldova
Brexit: Theresa May, încă o înfrângere în Parlament - detalii

„Este ca un fel de club sau cult. Nu permit ca o persoană să plece şi să ia cu ea ceea ce doreşte și să îi fie mai bine, pentru că atunci ce va întâmpla cu toți ceilalţi membri? Ceilalți membri vor pleca și vor face același lucru. Astfel că trebuie să previi acest lucru”, a declarat expertul în afaceri într-un interviu pentru RT America.

Partidul eurosceptic suedez Sweden Democrats (SW) a transmis un avertisment dur către Bruxelles, sugerând că țara scandinavă ar putea părăsi blocul dacă eurocracții nu acceptă să introducă schimbări substanțiale în instituțiile lor centrale. Un sondaj șocant din 2017 a arătat că mai mult de jumătate din Olanda ar prefera să iasă din UE.

„Au existat zvonuri despre Nexit, plecarea Olandei, și Swexit după orientările către dreapta în Suedia. Olandezii și suedezii sunt două [popoare] cu privire la care [Bruxelles-ul] se teme că vor vrea să plece”, a spus Hilary Fordwich.

Totuși, specialistul a sugerat că Amsterdamul ar putea exploata incertitudinile cu privire la Brexit pentru a atrage companii britanice pe continent.

British Parliament - Sputnik Moldova
Brexit: Plan secret în cazul unui scenariu ”apocaliptic” - detalii

„Să nu uităm, totuși, că olandezii au profitat de acest lucru deoarece multe companii britanice, inclusiv Nissan, își stabilesc operațiunile în Olanda”, a adăugat expertul.

Tobias Andersson, liderul grupului de tineret al Democraților Suedezi (SW), a avertizat miercuri că partidul este gata să „zguduie” Parlamentul European după viitoarele alegeri europene din mai 2019.

Andersson a subliniat că alte partide eurosceptice din bloc nu au reuşit să propună o viziune înnoită a proiectului european, adăugând că SW este pregătit să coordoneze un plan de până la 113 modificări ale modului în care UE decide lucrurile cu privire la statele membre.

„Vom fi mereu în interiorul Europei, dar probabil nu şi în interiorul Uniunii Europene. Cred că este bine să separăm aceste două lucruri”, a declarat Tobias Andersson, citat de Express

Fluxul de știri
0