Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Veronica Kalcev, despre remediile naturiste și efectele lor miraculoase

© Sputnik / OsmatescoVeronica Kalcev
Veronica Kalcev - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în nutriție și medicina netradițională, Veronica Kalcev, consideră că aromaterapia este cel mai bun remediu care relaxează, inspiră, liniștește și ne umple firea de gânduri pozitive.
Veronica Kalcev, despre remediile naturiste și efectele lor miraculoase

Terapia prin arome este o ramură a fitoterapiei şi se bazează pe proprietățile active ale plantelor care conţin uleiuri esenţiale. Aromaterapia menţine şi ameliorează starea de sănătate, energizează, stimulează şi relaxează organismul, fiind întrebuinţată în următoarele domenii: sănătate, frumuseţe şi îngrijire, pentru echilibrarea stării organismului şi în calitate de afrozidiac.

Veronica Kalcev crede în acțiunea miraculoasă a uleiurilor eterice naturale, în proprietățile lor curative și purificatoare, în aromele lor irepetabile. Aromaterapia, una din laturile medicinii alternative, funcţionează prin faptul că fiinţa umană este foarte receptivă la arome, reacţionând pozitiv la contactul cu acestea.

Totuși, trebuie să fim atenți atunci când folosim combinațiile de uleiuri, pentru că altfel acestea ne pot face mai mult rău decât bine. Din acest motiv, Veronica Kalcev organizează diverse seminare pentru femei și pentru mămici cu bebeluși.

"Uleiurile esențiale influențează foarte bine sănătatea doar că trebuie să știm cum să le folosim corect. Pentru că mulți se informează din surse nedemne de încredere, eu am hotărât să organizez aceste seminare. Mai mult decât atât, este demonstrat faptul că uleiurile esențiale sunt foarte benefice pentru copiii mici. Mămicile trebuie să fie foarte bine informate despre efectele, reacțiile adverse și contraindicațiile acestora", a menționat Veronica Kalcev.

 Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0