Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Port-avion american legendar, descoperit pe fundul oceanului Pacific - Video

Abonare
Transportatorul de avioane „Hornet” s-a scufundat la sfârșitul lunii octombrie 1942, în urma atacurilor din partea unor bombardiere japoneze. Dintre cei 2.200 de membri ai echipajului care se aflau la bord, 140 au pierit în acea zi.

Un grup de cercetători au descoperit rămășițele unui transportator aerian american numit „Hornet”, care s-a scufundat în Pacificul de Sud în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Transportatorul de aeronave a fost descoperit la est de Insulele Solomon, la o adâncime de aproximativ 5.400 de metri.

Descoperirea navei a fost anunțată de compania Vulcan Inc., companie creată de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen.

„O aveam pe Hornet pe lista noastră de nave de război din al Doilea Război Mondial pe care am vrut să o găsim având în vedere locul ei în istorie ca transportator care a «văzut» multe momente esenţiale în bătălii navale”, a declarat Robert Kraft, directorul operațiunilor submarine ale companiei Vulcan.

Transportatorul de aeronave „Hornet” este considerat una dintre cele mai faimoase nave de război implicate în cel de-al Doilea Război Mondial.

​Vulcan Inc. a descoperit deja o serie de alte nave din cel de-al Doilea Război Mondial, în special portavionul Lexington, nava de luptă Indianapolis, nava japoneză de luptă Musashi și distrugătorul italian Artilleri.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0