Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cazul educatoarei care lovește un copil, reacție dură: ”Ai crize, șterge-o din grădiniță!”

© Sputnik / Mikhail Mordasov / Accesați arhiva multimediaIn December the BBC reported that according to a study from the Family and Childcare Trust, the average cost of childcare in the UK was 11,700 pounds ($17,693 US) for a family with one child in full-time nursery and one child in an afterschool club.
In December the BBC reported that according to a study from the Family and Childcare Trust, the average cost of childcare in the UK was 11,700 pounds ($17,693 US) for a family with one child in full-time nursery and one child in an afterschool club. - Sputnik Moldova
Abonare
Filmulețul video în care este surprins momentul când o educatoare de la grădinița 46 din Chișinău lovește un micuț, iar ulterior argumentează că a reacționat așa pentru că a avut o săptămână stresantă, a stârnit un val de comentarii pe retelele de socializare.

CHIȘINĂU, 16 feb - Sputnik, Cristina Bumbu-Dănuță. Internauții, în mare parte părinți sau viitori părinți, sunt încă îngroziți după ce a fost publicată o înregistrare video în care se vede clar cum o educatoare lovește un micuț. Mai mult decât atât, educatoarea își recunoaște vina, dar argumentează comportamentul violent față de copil prin faptul că a avut o săptămână stresantă.

Se întâmplă la o grădiniță din Chișinău: Educatoare filmată cum lovește un copil - Video

Iată câteva dintre comentariile celor care acum se gândesc cu spaimă că, la grădiniță, copiii lor nu sunt întotdeauna în siguranță:

”Cum spune educatoarea, a avut o criză de nervi? Dacă faci crize, e timpul să te adresezi la medic, să-ți dea un tratament! Copii trebuie iubiți, nu bătuți!”

”Să fie copilul meu, îi trăsneam vreo două, să știe ce simt micuții. Ești stresată, șterge-o din grădiniță. Nu trebuie să te descarci pe acești copilași”.

”E o scuză absurdă! Acesta este deja un comportament tipic celor care au un stagiu de muncă mare”.

”Am avut o educatoare care mai toată ziua tinea copii pe scaune așa ca să nu facă dezordine și gălăgie”.

Cum au reactionat internautii la video-ul in care educatoarea loveste un copil
Cazul educatoarei care lovește un copil, reacție dură: ”Ai crize, șterge-o din grădiniță!” - Sputnik Moldova
Cum au reactionat internautii la video-ul in care educatoarea loveste un copil

Responsabilii de la Primăria Chișinău s-au autosesizat în acest caz și spun că vor analiza toate circumstanțele după care vor lua o decizie și o vor face publică.

”Specialiștii de profil deja au acordat asistență psihologică copilului agresat, cât și părinților acestuia. De asemenea, autoritățile municipale sunt pregătite cu personal calificat pentru a oferi asistență specializată, în vederea prevenii cazurilor de acest fel pe viitor” scrie pe site-ul oficial al Primăriei Chișinău.

Amintim că acesta nu este singurul caz de violentă în instituțiile de învățământ preșcolar din țara noastră. În luna noiembrie 2018, mama unei fetițe de trei ani a postat pe internet o înregistrare în care se auzea cum dădaca îi numește pe copii ”debili”, ”animale” și ”dubine”. Incidentul a avut loc la Grădinița 185 din Capitală.

Suntem siguri că avem și mulți educatori buni, care își fac meseria cu dăruire, totuși cazurile amintite nu pot să nu ne îngrijoreze, iar violența în instituțiile de învățământ rămâne încă o problemă stringentă pentru țara noastră.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0