Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Daniel Procopciuc, mâna de fier a Moldovei. Cum reușește să îmbine sportul cu medicina

© Sputnik / Miroslav RotariDaniel Procopciuc
Daniel Procopciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Daniel Procopciuc este un tânăr de 24 de ani. De șase ani, este student la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemiţanu" din Chișinău și tot de atunci în viața lui a apărut armwrestlingul - genul de sport care în scurt timp l-a adus pe podiumul de onoare și l-a făcut campion național, european și mondial. Cum le reușește pe toate a povestit chiar el în studioul Radio Sputnik Moldova.
Daniel Procopciuc, mâna de fier a Moldovei. Cum reușește să îmbine sportul și medicina?

Daniel Procopciuc, îmbină de minune sportul și medicina și este un student de nota 10. Tânărul povestește că scapă de toate emoțiile negative grație sportului pe care îl practică, iar faptul că este student la medicină îl oferă cunoștințe și-l ajută să-și antreneze corect mușchii.

Mai mult decât atât, din august 2016 Daniel Procopciuc este angajat prin cumul în calitate de asistent medical în Secția Neurorecuperare a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

"Știind toate mișcările și cum lucrează toți mușchii, îmi este mult mai ușor să practic acest gen de sport. Acest lucru este doar un plus foarte mare pentru mine", a declarat sportivul.

La complexul sportiv al universității de medicină, Daniel Procpciuc face câte 3–4  antrenamente săptămânal, iar o dată în săptămână participă la sparringurile ce se țin la Universitatea de Educație Fizică şi Sport. Este multiplu campion și deținător de trofee naționale şi internaționale, iar antrenorul sportivului, medicul neurolog Alexandru Grumeza, spune că este  mândru de discipolul său.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0