Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul președintelui Dodon pentru veteranii războiului din Afganistan

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон наградил государственными наградами
Президент Молдовы Игорь Додон наградил государственными наградами - Sputnik Moldova
Abonare
Au trecut 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan - președintele Dodon le-a transmis un mesaj veteranilor războiului.

CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Președintele Republicii Moldova le-a transmis un mesaj veteranilor războiului din Afganistan, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice.

”În această zi memorabilă care a marcat, acum 30 de ani, sfârșitul unui război ce V-a pus la grea încercare curajul, voința și spiritul de sacrificiu și camaraderie, permiteți-mi să împărtășesc împreună cu Dumneavoastră nu doar durerea pentru concetățenii care și-au pierdut viața pe pământul afgan, ci și mândria deosebită pentru eroismul de care ați dat dovadă cu multă bărbăție în toți acei zece ani de război”, menționează Dodon în mesajul său.

În războiul din Afganistan, din perioada 1979-1989, au participat peste 12 mii de moldoveni, dintre care 301 și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, patru au fost dați dispăruți, iar 700 au rămas invalizi pe viață. Mulţi dintre cei care s-au întors pe picioarele lor au rămas cu traumatisme pentru tot restul vieții.

Fluxul de știri
0