Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAI a organizat un eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în războiul din Afganistan

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел
Министерство Внутренних Дел - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a onorat memoria celor care și-au pierdut viața în războiul din Afganistan.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Ministerului Afacerilor Interne a fost organizat un eveniment dedicat „Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan”.

Retragerea unui contingent limitat al trupelor sovietice din Afganistan. 14 februarie 1989 - Sputnik Moldova
Istoria în imagini: 30 de ani de la retragerii trupelor sovietice din Afganistan

La ceremonie a participat secretarul general de stat Simion Carp, ofițeri ai subdiviziunilor MAI, veterani de război.

Simion Carp a menționat devotamentul veteranilor războiului și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă, dar și curajul cu care s-au implicat în misiunile de serviciu în cadrul organelor Ministerului Afacerilor Interne.

Oficialul le-a înmânat diplome și titluri onorifice veteranilor de război. Unii veterani activează până în prezent în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

Veteranul de război și angajatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Iurie Ciubuc, a fost decorat cu distincția „Crucea pentru merit de clasa II”.

Iurie Ciubuc a vorbit despre importanța păcii și a menționat că războiul „nu a fost o experiență ușoară”.

Amintim că în războiul din Afganistan din 1979-1989 au participat peste 12 mii de moldoveni dintre care aproximativ 700 au fost răniți, iar aproximativ 300 au decedat.

Fluxul de știri
0