Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfântul Trifon ne scapă de iarnă? Ce spun meteorologii

© Sputnik / Miroslav RotariIarna la Chișinău
Iarna la Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Tradiția populară spune că Sfântul Trifon, care este sărbătorit pe 14 februarie, este cel care ne scapă de iarnă.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. În Moldova cerul astăzi este acoperit de nori, iar după amiază, în nordul și centrul țării sunt prognozate precipitații mixte.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi se vor înregistra valori termice maxime de +3..+5 grade Celsius. Noaptea mercurul din termometre va coborî până la -5 grade.
Presiunea atmosferică este scăzută de aceea persoanele meteosensibile trebuie să ia medicamentele prescrise de medicul specialist.

Sărbători și semne populare

Se spune că pe 14 februarie Sfântul Trifon ne scăpat de iarnă.
Sfântul Trifon este considerat ocrotitorul oamenilor, care îi scapă de rozătoarele domestice, în special de șoareci.
Anume de ziua Sfântului Trifon se fac multe nunți, deoarece în curând începe Postul Mare. Trifon mai este considerat ocrotitorul soților și al familiei. În afară de aceasta, pe 14 februarie este sărbătorită și ziua îndrăgostiților. Sfântul Valentin este bine cunoscut în biserica catolică și, întâmplător sau nu, este ocrotitorul persoanelor care se iubesc, la fel ca și Sfântul Trifon. Potrivit tradiției, pe 14 februarie se fac declarații de dragoste, se dăruiesc flori, iar cuplurile petrec mai mult timp împreună.
Икона Избранные святые: Василий Великий, Григорий Богослов, Иоанн Златоуст, Параскева Пятница. XIV век. Снетогорский монастырь во Пскове. - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna februarie
Fluxul de știri
0