Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un cunoscut artist din Moldova se află în stare gravă la spital

CC0 / Pexels / Аккорд
Аккорд - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din Moldova trece acum prin clipe grele. Acesta a fost internat în stare gravă la spital și urmează să fie supus unei complicate intervenții chirurgicale.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Interpretul moldovean Ștefan Petrache a fost internat în stare gravă la spital. Artistul are probleme serioase la inimă, iar mâine urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale pe cord.

Interpretul de muzică ușoară și artistul emerit din Republica Moldova, Ștefan Petrache, urmează să împlinească în luna mai 70 de ani. Mai bine de 30 de ani, artistul i-a dedicat scenei.

Din păcate, în anul 2009 Ștefan Petrache a fost diagnosticat cu diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul. A suferit o intervenție chirurgicală serioasă la București, medicii reușind să-i salveze piciorul stâng.

Ștefan Petrache a cântat în formațiile ”Noroc”, „Orizont”, ”Contemporanul” și ”Plai”. 

În 1986 Ștefan Petrache devine artist emerit. A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: ”Eu vin”, ”Adevăruri”, ”Și dacă ramuri bat în geam”, ”În august”, ”Chemarea casei părintești”.

În unul dintre ultimele interviuri pe care le-a acordat presei de la Chișinău, Ștefan Petrache a declarat că nu-i trebuie nimic, ci doar ca să zâmbească mai mult.

Fluxul de știri
0