Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moment de sinceritate: Fuego face dezvăluiri despre prietenia sa cu Grigore Vieru

© Photo : Facebook / Paul Surugiu-FuegoPaul Surugiu-Fuego
Paul Surugiu-Fuego - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unui interviu telefonic, renumitul interpret din România Paul Ciprian Surugiu, cunoscut ca Fuego, a mărturisit în exclusivitate pentru Radio Sputnik Moldova detalii neștiute despre relația de prietenie pe care o avea cu regretatul poet Grigore Vieru.
Moment de sinceritate: Fuego face dezvăluiri despre prietenia sa cu Grigore Vieru

Interpretul Fuego a avut o relație de prietenie foarte strânsă și specială cu marele poet Grigore Vieru. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", cântărețul a relatat o întâmplare pe care nu a povestit-o nimănui niciodată.

"Dacă eram în Republica Moldova și cântam pe o scenă din orașul Orhei, Bălți sau Soroca, atunci mă trezeam cu el lângă scenă. "Mă certa" într-un fel de ce nu i-am spus că voi avea un concert ca să fie alături de mine. Era un om extraordinar de protector. Crea niște emoții și niște trăiri pe care nu le-am observat la astfel de personalități marcante", a dezvăluit Fuego.

Interpretul a avut frumoasa ocazie să-i fie alături chiar în cele mai importante momente din viața poetului. Mai mult decât atât, printr-un concurs de împrejurări, a fost pe aceeași scenă cu Grigore Vieru chiar în seara în care destinul l-a răpit de printre noi. Fuego este ultimul cântăreț cu care a colaborat poetul în această viață pământească.

"Sunt plin de amintiri frumoase și atunci când vorbesc despre părintele meu spiritual – Grigore Vieru nu am cum să nu lăcrimez. Pe lângă faptul că a fost un mare poet, a avut întotdeauna fermitate în cuvânt. A fost atât de îndrăgostit de Patrie, de neam, a iubit oamenii, a fost prieten cu ei și a iubit foarte mult copiii. S-a dăruit în totalitate în tot ceea ce a făcut", a mărturisit Fuego.

Interpretul Paul Surugiu, susține că ziua de 14 februarie este asociată cu ziua dragostei pentru creația lui Grigore Vieru.

"Pentru mine nu există ziua îndrăgostiților, care nu este decât o zi furată din alte părți. Este ziua marelui poet Grigore Vieru pe care trebuie să-l respectăm, să-l iubim și să-l prețuim", a punctat el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0