Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demisii și numiri în funcție la Ministerul Sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbări de cadre la Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Din 14 februarie, Oleg Barbă, vicedirectorul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Chișinău va deține și interimatul funcției de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească (CNAMUP), anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
Demisii și numiri în funcție la Guvern

Potrivit Ordinului emis de instituție, numirea lui Barbă în funcția de director interimar la Centrul Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească se face pentru ”a exercita atribuțiile funcționale și a asigura un management eficient al instituției”

”Recent, analiza activității sistemului medicină de urgență, făcută de MSMPS, a scos la iveală mai multe deficiențe. Astfel, Ministerul este în curs de elaborare a conceptului de reformă a CNAMUP pornind de la o nouă structură, resurse umane, număr suplinit de ambulanțe”, explică Ministerul într-o notă informativă.

Serviciile medicale de urgență sunt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unităților medicale.

Vicedirectorul pe planificare și dezvoltare strategică, precum și vicedirectorul pe logistică CNAMUP au fost eliberați din funcție printr-un ordin al MSMPS din 11 februarie 2019.

Fluxul de știri
0