Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guaido a fost racolat de serviciile SUA acum 10 ani - ambasadorul Venezuelei

© AFP 2024 / FEDERICO PARRAJuan Guaido
Juan Guaido - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul opoziției din Venezuela, care s-a autoproclamat președinte al Venezuelei, a fost racolat de serviciile americane acum 10 ani, afirmă ambasadorul Venezuelei la Moscova.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Ambasadorul Venezuelei în Rusia, Carlos Rafael Faria Tortosa, a declarat că președintele Adunării Naționale, Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte al țării, a fost racolat de serviciile secrete ale SUA acum 10 ani.

”Guaido a fost racolat, potrivit informațiilor pe care le deținem, acum 10 ani. A fost trimis în Serbia pentru a fi instruit”, a declarat diplomatul.

Tortosa a mai adăugat că ”această marionetă se află acolo pentru ca SUA să poată sta în spatele lui și să vorbească”.

Pe 23 ianuarie, președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut drept președinte pe Guaido și i-au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

Fluxul de știri
0