Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce le-a solicitat Igor Dodon reprezentanților misiunii ENEMO - Detalii

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon, în dialog cu reprezentanții Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO)
Igor Dodon, în dialog cu reprezentanții Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a discutat miercuri cu reprezentanții Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) - iată ce le-a solicitat șeful statului.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Președintele Igor Dodon a făcut un apel către cu reprezentanții Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) ca să delege cât mai mulți observatori în vederea asigurării legitimității și transparenței alegerilor parlamentare din 24 februarie.

”Am discutat subiecte cu privire la campania electorală și alegerile parlamentare ce urmează să se desfășoare în Republica Moldova. În context, am făcut apel către misiunea ENEMO de a delega cât mai mulți observatori în vederea asigurării legitimității și transparenței alegerilor parlamentare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a subliniat că legitimitatea alegerilor poate fi subminată de doi factori: înlăturarea din campania electorală a unor partide sau candidați pe circumscripțiile uninominale, dar și restricționarea accesului alegătorilor de a-și exercita dreptul la vot.

”Mi-am exprimat îngrijorarea cu privire la decizia CEC-ului de a transfera secțiile de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană la 40 de kilometri pe teritoriul Republicii Moldova. Acest lucru poate fi considerat drept o încălcare flagrantă a drepturilor electorale ale cetățenilor moldoveni”, a mai precizat Dodon.

Președintele Dodon a amintit că obiectivul strategic al instituției prezidențiale este edificarea unei politici externe echilibrate între Est şi Vest şi respectarea cu stricteţe a principiului constituţional al neutralităţii permanente, ”această poziție fiind sprijinită de majoritatea populației, iar partenerii noștri externi o tratează cu respect”.

Fluxul de știri
0