Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

La Chișinău va fi deschis un centru de zi pentru "copiii străzii"

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc
Lucia Caciuc  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, Lucia Caciuc, a declarat că la Chișinău va fi deschis un centru de zi pentru copiii fără adăpost.
La Chișinău, va fi deschis un centru de zi pentru "copiii străzii"

În data de 15 februarie, la ora 10:00, la Chișinău va avea loc deschiderea centrului de zi pentru copiii fără adăpost. Aceștia vor avea posibilitatea să ia aici masa, să facă o baie, să-și spele și să-și schimbe hainele. Totodată, copiii vor primi asistență psihologică și pedagogică.

"Copiii vor vizita acest centru de bună voie și sunt sigură că vor veni. Vor fi create condițiile necesare pentru ca aceștia să aibă parte de mic dejun, prânz și cină. Este important ca acești copii să aibă posibilitatea să facă o baie și să-și schimbe hainele, pentru că vom avea și haine de rezervă. Sperăm că o parte din această gravă problemă a fenomenului copiilor străzii să se diminueze", a spus șefa interimară a DMPDC.

Mai mult decât atât, copiii  vor avea parte și de o odaie dotată cu echipament sportiv unde vor putea practica sportul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0