Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O icoană făcătoare de minuni va fi adusă pe 14 februarie, în Capitală - Detalii

© Sputnik / Мирослав Ротарькафедральный собор
кафедральный собор - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mitropolia Moldovei îi îndeamnă pe creștinii din țara noastră să participe la întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni, care va fi adusă la Catedrala Nașterea Domnului din Capitală.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. În ajunul sărbătorii Întâmpinării Domnului, zi în care este prăznuită și Ziua Tineretului Ortodox, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău va ajunge Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ”Ajutătoarea celor smeriți” (Призри на смирение), informează Mitropolia Moldovei.

Istoria Icoanei făcătoare de minuni

Icoana ”Ajutătoarea celor smeriți” este o copie din secolul XIX a vechii icoane pictate în anul 1420 din orașul Pskov.

La Mănăstirea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din orașul Kiev, icoana a fost adusă de către schimonahia Teodora, care a păstrat-o în vremea prigoanei asupra Bisericii timp de 55 de ani.

© Photo : Mitropolia MoldoveiIcoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ”Ajutătoarea celor smeriți”
O icoană făcătoare de minuni va fi adusă pe 14 februarie, în Capitală - Detalii - Sputnik Moldova
Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ”Ajutătoarea celor smeriți”

La 1 august 1993, starețul Damian al Mănăstirii kievene a constatat înnegrirea bruscă a icoanei, păstrată în ramă de lemn cu geam de sticlă. Îndepărtând grăbit geamul, starețul a înțeles minunea: icoana nu pățise absolut nimic, doar că pe sticlă se imprimase o icoană identică, argintată, care dădea impresia de ”întunecare”.

Minunea vizibilă a fost doar începutul. Au urmat multe vindecări, pornind de la tămăduirea unei femei însărcinate, amenințată cu pierderea sarcinii, din cauza unei hepatite confirmate de analizele medicale. Numeroase familii cu copii au venit să se roage, primind ajutor în toate cele solicitate cu rugăciune fierbinte și credință neclintită.

Oamenii de știință din orașul Kiev au studiat minuțios cazul și au ajuns la concluzia că imaginea Maicii Domnului de pe sticla icoanei este nefăcută de mână. În același timp, savanții nu au putut da o explicație științifică acestui lucru.

Pe parcursul a mai multe decenii, numeroși pelerini au depus mărturii despre ajutorul și vindecările venite în urma rugăciunilor înălțate în fața acestei minunate icoane.

Mesajul Mitropoliei Moldovei

Îndemnăm creștinii să participe joi, 14 februarie, ora 17.00, la întâmpinarea icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Ajutătoarea celor smeriți” (Призри на смирение) și pentru a da împreună cinstirea cuvenită Împărătesei Cerurilor.

Fluxul de știri
0