Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șase moldoveni, expulzați din România - Iată motivul

Abonare
Autoritățile din România au expulzat șase cetățeni moldoveni - aceștia nu vor mai putea intra în România în următoarele șase luni. Iată motivul pentru care au fost trimiși acasă.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Șase cetățeni moldoveni au fost expulzați din România. Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări din România, aceștia munceau ilegal în orașul Sibiu.

”Polițiștii de imigrări au emis cetățenilor străini decizii de returnare sub escortă, aceștia fiind conduși până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore”, informează Instituția printr-un comunicat.

Totodată, la ieșirea din țară, pe numele lor a fost instituită măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de șase luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor.

Oamenii legii din țara vecină anunță că au depistat la un Restaurant patru femei și doi bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, din Republica Moldova, care munceau la negru.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Polițiștii de Frontieră, șocați de fapta a trei bărbați din Cahul - Foto

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că aceștia au intrat legal pe teritoriul României, în baza pașapoartelor și a Acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări Sibiu precizează că au efectuat mai multe controale săptămâna trecut, pentru a preveni și combate șederea și munca ilegală a străinilor.

De asemenea, societatea comercială va fi sancționată contravențional cu amendă pentru nerespectarea prevederilor legale privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Fluxul de știri
0