Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situație gravă la postul vamal Leușeni: Angajat, bătut și amenințat cu un cuțit

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaТаможенный пункт
Таможенный пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Vameșul a avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului a fost solicitată intervenția unui echipaj al poliției.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Patronul unei firme care transportă pasageri și colete pe ruta Italia-Republica Moldova a devenit violent după ce angajatul postului vamal ”Leușeni” a depistat mai multe loturi de haine în cantități comerciale, pentru care au fost percepute ulterior taxe. Bărbatul a fost reținut aseară pentru amenințarea și agresarea fizică a vameșului.

Potrivit Serviciului Vamal, în timpul controlului, acesta l-a bruscat pe vameș, i-a sustras forțat cuțitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, sub amenințarea acestuia, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feței. Din cauza leziunilor, inspectorul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accident la PTF Leușeni - Sputnik Moldova
Accidente
Accident cumplit la vama Leușeni: O angajată, omorâtă de un TIR – FOTO

Totodată, a fost contactat serviciul de urgență 112, fiind solicitată intervenția unui echipaj al poliției.

”Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă până la 7 ani de închisoare. Acesta nu se află la prima abatere de acest gen. Anterior, acesta a mai fost sancționat pentru tentative de trafic ilicit cu diverse bunuri și de împiedicare a controlului vamal”, anunță instituția într-un comunicat.

Conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului. Totodată, instituția va face demersuri pentru înăsprirea legislației privind cazurile de amenințare sau agresare a funcționarilor publici aflați în exercițiul funcțiunii.

De la începutul acestui an au fost înregistrate patru cazuri de nesupunere față de cerințele funcționarilor vamali sau de amenințare a acestora. Anul trecut, numărul de astfel de cazuri a ajuns la 32.

Fluxul de știri
0