Comisia Electorală Centrală a înregistrat 321 de concurenți electorali în circumscripțiile uninominale, dintre care 57 sunt candidați independenți, iar restul – reprezentanți ai unor partide.
Potrivit CEC, cei mai mulți candidați la un loc în Parlament (câte 13 persoane) au fost înregistrați în circumscripția electorală nr.50 la Vest de Republica Moldova și în circumscripția nr.51 – SUA și Canada. Cei mai puțini pretendenți sunt în circumscripția electorală nr.4 Râșcani – doar trei la număr.
Cât privește circumscripția națională, pentru fotoliile de deputat vor lupta 15 formațiuni politice. Concurenții electorali în circumscripția națională vor fi înscriși în buletinul de vot în ordinea următoare:
Partidul Democrat din Moldova
- Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”
- Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
- Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”
- Partidul Politic „Șor”
- Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie
- Partidul Politic „Partidul Nostru”
- Partidul Național Liberal
- Partidul Politic „VOINȚA POPORULUI”
- Partidul Regiunilor din Moldova
- Partidul Politic „Democrația Acasă”
- Mișcarea Profesioniștilor „Speranța- Надежа”
- Partidul Politic „PATRIA”
- Partidul Politic Partidul Verde Ecologist
- Partidul Liberal
Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor avea loc alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale.
În circumscripţia naţională vor fi aleși 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale vor fi aleși 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.
Totodată, pe 24 februarie va avea loc și un referendum consultativ. Moldovenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 61, dar şi dacă vor să-i demită pe aleşii poporului care nu-și îndeplinesc angajamentele.