Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua 112 în Moldova și în lume: Campania ”Oamenii 112” și Manneken Pis, în uniformă

© Photo : Facebook / Serviciul 112Serviciul 112
Serviciul 112 - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 11 februarie, am marcat Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112, o zi în plus când le putem mulțumi oamenilor care zilnic salvează viețile semenilor lor.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență din Republica Moldova s-a alăturat campaniei desfășurate de Asociația Europeană a Numărului de Urgență (EENA), care își propune să prezinte publicului operatorii 112 și dispecerii din agențiile de intervenție.

Solicitată de Sputnik Moldova, Ana Carpovici, Specialist în relațiile publice, la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 a declarat că ”până la sfârșitul lunii februarie vor fi organizate mai multe activități de informare despre situațiile care fac obiectul apelării numărului unic de urgență. Vor fi promovați oamenii care se implică în salvarea altor vieți”.

Solidari, angajații 112 au ales să-și schimbe pozele de copertă pe rețele de socializare, etichetându-le cu hashtag-ul #HumansOf112, adică ”Oamenii 112”.

 

Operatorii 112 sunt cei care preiau în fiecare an milioane de apeluri de la cei care le solicită ajutorul și fac legătura cu dispecerii din agențiile de intervenție. Dispecerii sunt pompierii, paramedicii SMURD, polițiștii, angajații Serviciului de Ambulanță, polițiștii, care gestionează operativ cazurile de urgență.

În Moldova, numărul unic de urgență fost lansat în luna martie 2018, în regim de testare, iar din luna iulie a devenit operațional. 112 este numărul unic pentru apelurile de urgență activ și în toate statele membre ale Uniunii Europene.

”De la începutul anului, au fost înregistrate peste 411.700 apeluri la numărul unic de urgență 112” a declarat Ana Carpovici pentru Sputnik Moldova. 

Autoritățile din Bruxelles au decis să marcheze această într-un mod original. Manneken Pis (Băiețelul care face pipi) a fost îmbrăcat în uniforma 112.

Belgienilor le place să-l îmbrace pe băiețel în funcție de evenimentele care au loc în lume. În timpul Campionatului Mondial de Fotbal 2018, Manneken Pis a fost îmbrăcat în uniforma Naționalei de Fotbal a Belgiei.

Tot în 2018, simbolul Bruxellesului, statueta Manneken Pis, a fost îmbrăcată și costum tradițional de călușar cu ocazia sărbătoririi Centenarului în capitala Belgiei.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0